Over de Klaas de Vriesschool .....

De Klaas de Vries Mulo is ontstaan en gebouwd in 1930 aan het Junoplantsoen in Haarlem en was vooral een school bestemd voor de arbeidersklasse en de lagere middenklasse. Deze locatie werd later te klein voor het aantal leerlingen dat de school bezocht en daardoor verhuisde hij later in de jaren zeventig naar het Santpoorterplein in Haarlem. 

Het was een school met strenge regels en iedereen die je zult vragen hoe de ervaringen waren zullen dit beamen en herinneren zich de verplichte rondjes in de pauze om het plantsoen ( met de wijzers van de klok mee ) en tussen de leerlingen liepen de docenten mee om alles in de gaten te houden. 

Een aanrader is het boek : "Vier namen één School" van Frans van Rumpt met daarin vele foto's en verhalen en de geschiedenis van o.a. de Klaas de Vriesschool. 

Op een reünie die we onlangs hadden van de lagere school ( Cornelis Houtman)  in Haarlem Noord kwamen er ook al verhalen los over het reilen en zeilen op de Klaas de Vriesschool .

Bovendien was de Indische Buurt ook een echte volksbuurt, als je van school thuis kwam speelde je met elkaar in de straat en de andere dag zag je elkaar weer op school. Na de lagere schooltijd gingen er een hoop school- en buurtgenoten ook weer naar dezelfde school dus al met al hebben we een hoop jaren min of meer met elkaar doorgebracht en zijn er weinig namen die we niet kennen of herinneringen oproepen.  

Vandaar het idee om ook van deze school een reünie te organiseren. ( zie aankondiging ) 

Hieronder zijn een aantal fragmenten uit de Jubileum editie 50 jaar KdV (met dank aan Mw. Henstra) 

 

 

 

Een interview van een paar jaar geleden met juffrouw Geijl

 

 

Hieronder is er een interview wat een aantal jaren geleden met juffrouw Geijl. Ik had Duits van haar en van meester Lodders. 
In het interview wordt ze beschreven als een vrouw met veel humor, echter die herinnering heb ik niet maar veel mensenkennis zal ik in die tijd ook niet gehad hebben..🤷‍♀️

https://boschenvaart.nl/wp-content/uploads/2013/12/Artikel-mw-Geijl-Kroniek-156-okt13.pdf?fbclid=IwAR3JxkbHh21ceaU4ammgpGX-TznKxl1dn5TP7N_cxnxwRyj8rim6F4MD7eE&fs=e&s=c